środa, 29 czerwca 2016

Czekoladowy pudding chia z wiśniami




Ostatnio mam olbrzymią wenę
a patrząc na efekty pracy, mam jeszcze więcej chęci na gotowanie i zdjęcia.
Wszystko przez lato-matka natura cieszy każdego dnia
owocami i kwiatami, pogoda inspiruje raz słońcem, raz deszczem.
Też tak macie?:-)







Składniki na 3 puddingi:
250g mleka kokosowego z puszki
75 ml mleka krowiego (w wersji wegańskiej można użyć dowolnego roślinnego mleka)
4 łyżki nasion chia
1 łyżka kakao gorzkiego
1 łyżka miodu
wiśnie do dekoracji



1.       W misce wymieszać wszystkie składniki.
2.       Przełożyć do pucharków, odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.
3.       Udekorować wiśniami.
Smacznego! :-)
 
 
 















 

4 komentarze: